margo48
  Men  
     
  Bejelentkezs  
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
     
  Szmll  
Induls: 2005-10-10
     

https://i5.tagstat.com/skins/02Y/0yLSXr6-pM.gif

https://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

NOELNOEL

https://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

NOELNOEL

 

NOELhttps://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

 

 

 

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/01h/0QIKd3Fo2R.gif

 

 

 

image

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

 

https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

https://i5.tagstat.com/skins/0bW/0YMT5Msanx.gif

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

 

 

https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png

 

 

 

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0bW/0YMT5Msanx.gif

 

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i6.tagstat.com/skins/01h/0QIKd3Fo2R.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/0x1/0GXA0BdHA.gif

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

 

 

https://i7.tagstat.com/skins/08r/0GfHEa5m6N.gif

 

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i1.tagstat.com/skins/010/0hbmNjHoMc.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i2.tagstat.com/skins/09B/0NZlU3wI3Q.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0cP/0GRLEjNFPl.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

:


 

 


 


.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Image du Blog annacatharina.centerblog.net

 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

Saint Sylvestre

 

Gyertya Gif Kpek

 

 

 

 

 



 

 

Tubes cookies anime !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  receptjeim  
[14-1]

2007.11.15. 22:46 Idzet

Mazsols slt pulykamell

Hozzvalk:

60 dkg pulykamell
2 ek mazsola
3-4 alma
fahj, szegfszeg, s, kakukkf, bors
egy kis olaj a stshez

1. A hst sval, borssal, fahjjal bedrzsljk, felforrstott olajban minden oldalrl megpirtjuk, ezutn levesszk a tzrl, hozztesszk a mazsolt, a megpucolt, felszeletelt almkat, a szegfszeget, kakukkfvet, s betesszk az elmelegtett stbe. 

 2. Kzepes lngon aluflival lefedve puhra stjk.


                                     Tipp: Saltval s krumpliprvel tlaljuk

Egybefont mkos-dis kalcs 

Hozzvalk a tszthoz:

1/2 kg liszt
1/4 l tej
4 dkg leszt
7 dkg cukor
1 csipet s, citromhj, vanlis cukor
1 tojs 

A vegyes tltelkhez (beiglitltelk):

  • 20 dkg darlt mk
  • 20 dkg darlt di
  • 0/5 - 1 dl tej
  • 10 - 10 dkg cukor
  • vanlis cukor, fahj, citrom-, narancshj, mazsola, 1-2 kanl lekvr

       1. Az lesztt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe belentjk, a tbbi hozzvalval egytt sszegyrjuk, hagyjuk egy rt kelni.

       2. Elksztjk a tltelkeket, ha mgsem maradt a beiglibl. A legegyszerbb, ha mindent szpen sszekevernk, a tejet eltte felforralhatjuk, de ezt sem muszj, simn bele lehet keverni.  Semmikpp ne legyen tl hg a massza, mert akkor sztrepeszti a tsztt sls kzben.

       3. A megkelt tsztt kt egyenl nagysg darabra osztjuk, ahogy a beiglinl, kinyjtjuk kisebb tglalap alakra elszr az egyiket, megkenjk az egyik fle tltelkkel, feltekerjk, aztn a msikat is ugyangy. Kt beiglirudat kaptunk.

       4.  A kt rudat egymsra fonjuk, gy, hogy egyms mell tesszk a rudakat, s az egyiket a msikra rhajtjuk, ami alul van azt hajtjuk a felsre, vatosan, ki ne szakadjon a tszta.

     


       5. Elksztnk egy kapcsos tortaformt, kibleljk stpaprral, a fonatot beletekerjk krbe-koszorba a tortaformba, kzpre tesznk egy hll poharat, ha nincs kuglf-formnk, a tszta felli kls falt stpaprral eltte bevonjuk, nehogy rragadjon a kalcs. 

  •  

  •  

  • 6. Azutn a tszta tetejt bevagdossuk, tojssal megkenjk, (megszrhatjuk mkkal, cukorral, vagy aprra vgott mandulval), s kelesztjk a stformban egy ideig, akr egsz jszaka, ha kora reggel kalcsillattal szeretnnk kedveskedni bredez csaldtagjainknak s szomszdainknak.
    Ha itt az ideje, tegyk a stbe, s lass tznl (gz: 2-3, villany: 175 fok) sssk kb. 50 percig.



  • 2007.11.15. 22:43 Idzet

    Mazsols slt pulykamell

    Hozzvalk:

    60 dkg pulykamell
    2 ek mazsola
    3-4 alma
    fahj, szegfszeg, s, kakukkf, bors
    egy kis olaj a stshez

    1. A hst sval, borssal, fahjjal bedrzsljk, felforrstott olajban minden oldalrl megpirtjuk, ezutn levesszk a tzrl, hozztesszk a mazsolt, a megpucolt, felszeletelt almkat, a szegfszeget, kakukkfvet, s betesszk az elmelegtett stbe. 

     2. Kzepes lngon aluflival lefedve puhra stjk.


                                         Tipp: Saltval s krumpliprvel tlaljuk

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Savany kposzta pulykamellel

    Hozzvalk:

    40 dkg pulykamellfil
    1 hagyma
    40 dkg savanykposzta
    s, pirospaprika, majoranna, babrlevl, kmny, kevs olaj, tejfl


    1. A hst megmossuk, felkockzzuk. 

    2. A hagymt aprra vgjuk, kevs olajon vegesre pirtjuk, megszrjuk egy kvskanl pirospaprikval, hozztesszk a hst, kevergetve megpirtjuk, ekkor hozztesszk a kposztt, majd felntjk annyi vzzel, hogy ellepje.

    3. Fszerezzk, puhra fzzk.

                                               Tipp: Friss kenyrrel s tejfllel knljuk

     

     

     

     

     

     

     

     

    Egybefont mkos-dis kalcs 

    Hozzvalk a tszthoz:

    1/2 kg liszt
    1/4 l tej
    4 dkg leszt
    7 dkg cukor
    1 csipet s, citromhj, vanlis cukor
    1 tojs 

    A vegyes tltelkhez (beiglitltelk):

  • 20 dkg darlt mk
  • 20 dkg darlt di
  • 0/5 - 1 dl tej
  • 10 - 10 dkg cukor
  • vanlis cukor, fahj, citrom-, narancshj, mazsola, 1-2 kanl lekvr

       1. Az lesztt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe belentjk, a tbbi hozzvalval egytt sszegyrjuk, hagyjuk egy rt kelni.

       2. Elksztjk a tltelkeket, ha mgsem maradt a beiglibl. A legegyszerbb, ha mindent szpen sszekevernk, a tejet eltte felforralhatjuk, de ezt sem muszj, simn bele lehet keverni.  Semmikpp ne legyen tl hg a massza, mert akkor sztrepeszti a tsztt sls kzben.

       3. A megkelt tsztt kt egyenl nagysg darabra osztjuk, ahogy a beiglinl, kinyjtjuk kisebb tglalap alakra elszr az egyiket, megkenjk az egyik fle tltelkkel, feltekerjk, aztn a msikat is ugyangy. Kt beiglirudat kaptunk.

       4.  A kt rudat egymsra fonjuk, gy, hogy egyms mell tesszk a rudakat, s az egyiket a msikra rhajtjuk, ami alul van azt hajtjuk a felsre, vatosan, ki ne szakadjon a tszta.

     


       5. Elksztnk egy kapcsos tortaformt, kibleljk stpaprral, a fonatot beletekerjk krbe-koszorba a tortaformba, kzpre tesznk egy hll poharat, ha nincs kuglf-formnk, a tszta felli kls falt stpaprral eltte bevonjuk, nehogy rragadjon a kalcs. 

  •  

  •  

  • 6. Azutn a tszta tetejt bevagdossuk, tojssal megkenjk, (megszrhatjuk mkkal, cukorral, vagy aprra vgott mandulval), s kelesztjk a stformban egy ideig, akr egsz jszaka, ha kora reggel kalcsillattal szeretnnk kedveskedni bredez csaldtagjainknak s szomszdainknak.
    Ha itt az ideje, tegyk a stbe, s lass tznl (gz: 2-3, villany: 175 fok) sssk kb. 50 percig.



  • 2007.06.21. 15:47 Idzet

    Garantltan hatkony dita

     

     
    A 90 napos ditt lltlag amerikai sportorvosok dolgoztk ki. Veszlye nincs, mg a termszetgygysz is javasolja! Az eredmny 90 nap alatt 15-20 kg (magas slyfeleslegnl), s mg a magas vrnyomst is megsznteti. A fogykra a felesleges kilk leadsa mellett megvltoztatja a szervezet mkdst, amivel garantlja, hogy a leadott kilk nem jnnek vissza. Ha kevesebb kilt kell leadni, a ditt elbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jn ltre a fent emltett vltozs.


    A dita lnyege a sztvlaszts. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyfle tpllk jut, amit gy knnyen lebont. A napok sorrendjt mindenkppen be kell tartani. A dita a fehrjenappal kezddik, ezt kveti a kemnytnap, sznhidrtnap s gymlcsnap, majd ismt a fehrjenap kvetkezik, gy kveti egymst a 4 nap sorban, 90 napon t. A dita alatt havonta egyszer vznapot kell tartani, amely gymlcsnap utn kvetkezik, utna pedig fehrjenap jn. Cukormentes kv s tea korltlan mennyisgben fogyaszthat.

    A reggeli minden nap ugyanaz: gymlcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzadsa nlkl ksztett gymlcsl. Gymlcs a dleltt folyamn is fogyaszthat, ebd eltt 1 rval azonban mr nem. (A bann is gymlcs, teht ez is ehet.)

    1. nap: Fehrjenap
    EBD: Ftt vagy slt hs, hal, tojs, sajt, valamint joghurt, kefir, tr (20 dkg sszesen).
    Ehhez brmilyen nyers saltt fogyaszthatunk, korltlan mennyisgben. 1 szelet kenyr is fogyaszthat (br elhagysval eredmnyesebb a dita). Ebd utn 2 dl tszta nlkli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyjk, a dita gy is mkdik!)
    Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
    VACSORA: Ugyanaz ehet, ami ebdre, csak leves nlkl, kicsit kisebb mennyisgben.


    2. nap: Kemnytnap
    EBD: Brmilyen zldsgfle (bab, bors, zldbab, kukorica, lencse, srgarpa, burgonya…), fzve vagy stben stve. Kemnyt a rizs is. telzest, s, ketchup, ftt paradicsom hasznlhat. Nyers saltt is ehetnk korltlan mennyisgben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagysval eredmnyesebb a dita).
    VACSORA: Brmilyen zldsgfle fzve, stve, prolva, salta… vagyis ugyanaz, mint az ebd, csak kisebb mennyisgben.


    3. nap: Sznhidrtnap
    EBD: Ftt tszta vagy pizza. Vagy brmilyen ss stemny (egy adag pizznak megfelelen). zestsknt paradicsomszsz vagy kevs zldsg hasznlhat.
    VACSORA: Kt kisebb szelet torta vagy 2-3 apr kalcs, esetleg 3 gombc fagyi, s 1 szelet tcsokold. (Aki nem kvnja az des zeket, ehet ss stemnyt is…)


    4. nap: Gymlcsnap
    EBD: Brmilyen gymlcs
    , korltlan mennyisgben.
    VACSORA: Brmilyen gymlcs, minden mennyisgben! :-)

    Fehrnap receptek 

    Kemnytnap receptek

    Sznhidrtnap receptek

    GYAKORI KRDSEK

     Egyb tudnivalk:
    - A dita befejezse utn normlisan ehetnk, azzal a felttellel, hogy a reggeli csak gymlcs lehet mg 90 napig, vagyis dlig nem eszk mst.
    - Kicsit komplikltnak hathat a dita, de nem az!
    - Az trendben semmit sem szabad tugorni, mert minden lelmiszernek megvan a maga feladata, s a szervezet nem lehet meg nlklk.
    - Nem szoks, hogy reggelire gymlcst egynk, de ebbl a szervezet elszr az integrlt cukrot hasznlja fel, amely az idegrendszert tpllja.
    - Azok, akik magas vrnyomstl szenvednek, pr ht dita utn akr el is hagyhatjk a gygyszerket, termszetesen orvosi ellenrzs mellett!
    - A dita alatt igyunk sok folyadkot (elssorban vizet s gygytet). A sok folyadk segt kimosni a szervezetbl a leboml felesleget.
    - A fogys mrtke fgg a slyfeleslegtl. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a slyfeleslege, gyorsabban s tbbet fogy, mint akinek kevs.


      .


    2007.04.29. 12:27 Idzet

    Trgombc


    Ez nagyon egyszer, elronthatatlan szerencsre, rossz passzban is garantlt sikerlmny. Gyorsan ksz is van - leszmtva a pihentetst, amg a bzadara megszvja magt. Nem is nagyon tudok mit rni mg, tekintve, hogy a hasam is tele van, s levegt is alig kapok... :)

    Fl kil trt, hrom tojst, csipet st, kb egy bgrnyi bzadart s sok mazsolt jl sszekeverek s pihentetem, ameddig brom az hsget. Ez most kb kt ra volt. Utna lobog vzben meg kell fzni a vizes kzzel megformzott gombcokat, majd lecsepegtets utn vajban pirtott morzsba forgatni. (Azrt lecsepegtets utn, mert klnben tl sok morzsa ragad r, s n kevs morzsval szeretem...) Vanlis cukorral kikevert tejfl kell hozz, rengeteg sok (sokkal tbb, mint a kpen, csak annyival nem lehetett volna lefnykpezni, a tejflkupac nem olyan rdekes. :) )

    No j, rok mg. Mert
    Nemisbka is ksztett nemrg trgombcot m. Vgl is ugyangy, mint n. A vithoz, hogy kemnyre vert tojsfehrje hab kell bele, vagy csak simn az egsz tojs, n csak annyit tennk hozz, hogy szerintem felesleges mg egy ednyt sszekoszolni a tojsfehrjvel. gy is finom... :)
    Mondjuk lehet, hogy tojsfehrjehabbal sokkal knnyebb, lazbb lenne a gombc, de ha az ember kicsit kevesebb dart tesz bele (mint ltalban n, mert nem szoktam mricsklni semmit s legtbbszr kevs lesz), akkor is knny lesz a gombc. Persze, gy viszont sokkal nehezebb megformzni - nekem sem sikerltek gmb alakra, de nem is az a lnyeg. s volt mr olyan is, hogy kanllal szaggattam belle galuskkat, mint a daragaluskt a levesbe, s gy is j, s az ember nem lesz nyakig trgombcos...
    sszessgben azt hiszem, mindegy... :D

    Ez igazn nem ignyel klnsebb gasztronmiai tudst, annl inkbb kollgiumi koszthoz szokott gyomrot. Persze azrt nem rossz. Egy kihezett kollgistnak pedig maga a menyorszg lehet. Fleg, ha a lnyok ksztik, s mg a hozzvalkra sem kell klteni...
    Amgy majoranns mjas, szeletelt sajt, korps kenyr - melegszendvicsst.


    Csben slt krumpli brokkolival s tojssal



    Rakott krumplinak indult. Megfztem a tojst, s pp a krumplinak lltam volna neki, mikor kiderlt, hogy csak hrom - nem tl nagy krumpli van. Ht, ebbl nem lesz rakott krumpli, gonoldtam. De akkor mi, ha mr nekilltam? Kis gondolkods utn eszembe tltt, hogy a kertben van egy t senyved brokkoli, pp bontogatja a legfels virga a szirmait - azaz rgvest ehetetlen lesz. Sajnos nlunk elg gyakran jrnak gy olyan zldsgek, amikbl kevs terem: vrjuk-vrjuk, hogy megn, mikor aztn ehet, senki nem meri leszedni, mert csak egy van. No, gy gondoltam, inkbb megesszk, semhogy kinyljon vagy sztfagyjon. Teht brokkoli. A htben van maradk fztejszn, lesz rajta beshamel.


    Megztem teht a krumplit is, a brokkolit szdabikarbns, ss vzben kicsit elproltam (a szdabikarbna azrt kell, hogy szp harsny zld maradjon - ezt valahol olvastam, de fogalmam sincs mr, hogy hol. Mindenesetre tnyleg zld maradt. Br hozztennm, hogy mg ropogs volt, mikor leszrtem, s hideg vzzel le is bltettem.). A krumplit s a tojst szeleteltem, egy jnai tetejben (merthogy ugye kevske krumpli volt csak) szpen elrendeztem a krumplikarikkat, r a tojskarikkat, s a tetejre a brokkolit.
    Vajat olvasztottam, kt kanl lisztet hozzkevertem, kicsit pirtottam, majd felntttem a maradk tejsznnel (kb fl-1 deci lehetett) s ktszer annyi tejjel kb. Mrts srsgre fztem, kzben fszereztem: kerlt bele s, fehrbors, vegeta, szerecsendi, kevs curry, mert pp a kezem gybe kerlt, ahogy egy veg peszt is, amibl kt kiskanlnyit szintn belekevertem. Ezt a beshamel-szer mrtst rntttem a krumpli-tojs-brokkoli-raksra, s a tetejre maradk sajtot reszeltem, s vajdarabkkat is forgcsoltam. gy kerlt be a stbe, mg kicsit meg nem pirult a teteje.


    Tejsznes-lasks tszta

    .Egsz dleltt a mvhzat dsztettk tegnap a karcsonyi koncetekre, utna pedig mg anyt is megvrtam, mg vgez a munkahelyn. Reggelire csak egy bannt turmixoltam ssze joghurttal, ennyi volt az aznapi tkem. Olyan hrom ra magassgban teht mr igen hes voltam - s anya is. Bonyolult telt fzni semmi kedvem nem volt - nem is tehettem volna meg, mert kannibalizmus trtnt volna a csaldban, ha negyed rn bell nincs kaja az asztalon. Lett.
    Farfalle tsztval szerettem volna kszteni, de itt nincs a boltban. Mindegy...

    A gombt kockkra vgtam, s kevs olajon megproltam. Kzben adtam hozz kt-hrom gerezt ttrt fokhagymt, megsztam. Mikor mr megproldott, ntttem hozz tejsznt, sszeforraltam, kevs fehrborssal s szerecsendival zestettem. A megftt tsztval sszekevertem. Ennyi...

    Trscsusza

    Ismt fantasztikus szakcs-teljestmny: hihetetlen bonyolult telt fztem... :)
    A trs csuszt mindenki ismeri, s el is tudja kszteni szerintem - a maximlis vita e krl az tel krl, hogy desen, vagy ssan. Szerintem ssan, pirtott szalonnval... De termszetesen zlsek s pofonok.
    A tsztt megfztem, a szalonnt kockztam s pirtottam, egy tlban sszekevertem a tsztt, a csomag trt, sok fejflt, s a szalonnt (a tetejre is hagyva), majd negyed rra betettem a stbe pirulni.
    Ilyen egyszer, s finom is.


    Ksi laska (Pleurotus ostreatus)


    Az gy elsnek csak egy egyszer rntotta: hagyma megprolva, gomba rdobva, megszva, megprolva, tojssal sszekutyulva, tetejn bors, paprika, hozz friss kenyr. Mindenkppen meg kellett ugyanis kstolni ma, frissen. Nem tudom, mennyire egszsges torna utn, este htkor, mindenesetre nagyon finom :).

    Prsza

    Nagyon szeretjk, fleg igy tlen. Gyors is, s nagyon jl esik a forr prsza a hidegben. Laktat radsul. Most anyval egy egsz tepsinyit megettnk ketten, nagyon tele vagyok... :) Lefnykpezni is alig volt idm, felvgni meg egyltaln nem, mert tpkedtk. St, azt sem sikerlt kivrni, mig rendesen megsl s megpirul. De ht ez nlunk mr csak igy van... :)

    Elkszitse: nagyon egyszer...
    Pr szem krumplit meghmozok, lereszelek egy tlba, tejet ntk hozz, st (elg sok s kell hozz...), s annyi lisztet, amenyit felvesz. Kevs rlt borsot is tettem hozz. No s persze zsiradkot - ha pp van, mint most, akkor kacsazsirt, de olajjal is lehet. Kikenem a tepsit kacsazsirral, belentm a masszt, vkonyan elteritem, s j forr stben megstm. Flidben meg lehet forditani, hogy mindkt fele megpiruljon.
    Ksz!




    Nos, ennek ilyennek kellene lennie. A mltkori nem slt meg elgg, mert sosincs trelmnk kivrni. Mi egy ilyen csald vagyunk - a gesztenyt is mindig sletlenl megesszk, s a kertben a gymlcsk sem rik meg soha, hogy egszen megrjenek. De tegnap este j idben betettem a stbe a prszt, s mire Anya hazart, mr ilyen szp piros volt. Azrt aki jl megfigyeli, lthatja, hogy meg van cspkedve... ... ht igen, mindig ellenrizni kell sls kzben, nem trtnt-e vele valami baj... Egybknt egy tepsi mindig elfogy, akrhnyan esszk is - tegnap pl. Anyval ketten megettk az egszet, de ha egyedl lettem volna, akkor sem maradt volna, tuti. No mondjuk nem tudom, hogy keltem volna fel az asztaltl, de az mr ms krds... :)

    Egybknt a mltkorihoz kpest annyiban ms ez a prsza, hogy nem tej, hanem tejfl van benne. Lehetne egybknt aludtejjel is, vagybrmi ilyesmivel.

    Tepsziskrumpli

    Ismt egy nagyon egyszer, nagyon htkznapi, nagyonszeretem kaja. :) Ilyenkor, amikor az estk mr hidegek, klnsen jl esik. Apukm is nagyon szerette, s gyerekkoromban sokszor volt tepsziskrumpli szi estken vacsorra. (Persze, azt is hozz kell tenni, hogy akkor valsznleg azrt, mert nagyon olcs, minden a kertbl-nagyszlktl volt - s akkor nem nagyon tellett tbbre.)
    Pr szem krumplit megpucoltam, vkonyra szeleteltem. Egy nagy hagymt megpucoltam, flbevgtam, szeleteltem. A tepsi aljt megkentem egy kevs olajjal (aztn persze Anya azt modnta, jobb lett volna kacsazsr, legkzelebb azzal lesz, gy biztosan finomabb). A krumplit s a hagymt a tepsibe tertettem, s szalonnt tettem a tetejre. Ment a forr stbe.
    Mikor megslt, s egy kicsit megpirult, tojst tttem r, s addig stttem mg, mg a fehrje megslt, de a srgja mg folys maradt. n gy szeretem nagyon, de persze ez zls krdse.
    Ksz!
    Ja, igen! A st ms ne felejtse ki belle!!! :)

    .Ez egy rm egyszer kaja, s n szeretem. Ezzel nem sokan vannak gy, azt hiszem, de nem baj. Egybknt ugyangy kszl, mint a kposzts tszta: tsztt kell fzni ss-olajos vzben, a karalbt lereszelni, sval, frissen rlt borssal megprolni, tsztt s karalbt sszekeverni, ksz. A lnyeg a sok bors, s ha frissen rlt, mg jobb.

    Ennl tbbet errl nem is lehet elmondani... :)


    Erre a tsztra most klnlegesen bszke vagyok, mert az csm azt mondta: FINOM! gy, kimondta. Pedig ilyet mg soha nem tett, max ktszer vett abbl, amit fztem, de mg soha nem dcsrte meg...
    Egybknt elg gyakran ksztek ilyet, vagy hasonlt, kis vltoztatsokkal. Ez az a fajta kaja, amire az csm azt mondja, TEL, s hajland megenni.
    Pont j hozz az eltett
    paradicsoml. Most eredetileg lazagne-t szerettem volna csinlni, de kzben rjttem, hogy nincs itthon hozz val tszta. De oly nagyon nem estem ktsgbe, mert vgl is majdnem mindegy, milyen tszta is van a szsz kztt. Persze, csak majdnem, de ha l nincs...

    Elkszts:

    Vizet teszek fel forrni a tsztnak.
    Hagymt vgok aprra, olajon vegesre prolom; most tettem hozz egy kis zld s piros paprikt is, majd egy kis csps rlt pirospaprikt (mr sz van, jl esik a csps, felmelegt). Rteszem a darlthst s megpirtom, majd megy r a gomba is. Megszom, borsozom, vegetzom. Mikor a gomba sszeesett kicsit, hozzntm a paradicsomlevet. Ez gy elforrdogl, kzben teszek hozz friss borsikafvet. Mikor besrsdik kicsit, akkor ksz.
    Kzben a lobog vzbe kis olajat ntk, meg st, s megfzm benne a tsztt.
    Szintn kzben besamelt ksztek: egy kis olajon lisztet pirtok, felntm tejjel, amitl besssdik. Kzben egy hirtelen tlettl vezrelve fogtam hrom gerezd fokhagymt s belenyomtam azt is, meg egy kis vegett. Vgl ettl s a cspspapriktl lett ez ma nagyon finom... (legalbbis nekem nagyon zlett)
    Mikor minden ksz, egy jnaiba teszek egy kis tsztt, r egy adag paradicsomszszt, arra besamelt, megint tsztt, s gy tovbb. A tetejt reszelt sajttal megszrom, s megy a stbe pirulni.

    A fnykp ebben a stdiumban kszlt, mert tartottam attl, hogy ksbb nem lesz id ilyesmire, s gy is lett. St, megpirulni sem volt ideje, mert az csmk (egy haverjval) mr meg is tertettek, s az asztalnl lve vrtk. :) Aki ismeri az csmet, az tudja, hogy ez elg szokatlan viselkeds a rszrl... :)))

    Mglyaraks


    Azta szeretnk mglyarakst kszteni, mita leszedtem az almt. Csak valahogy sosem jtt ssze: vagy nem volt id, nem voltam itthon, vagy anya fztt. Igazbl ez sem a legjobb idzts, mert most meg magamnak csinlom, mire anya hazajn, n mr itthon sem leszek, az csm meg csak holnap... Vgl is elll, br igazn frissem finom. Ha egyltaln finom lesz... Most mg pp a stben sl... Csak gondoltam, addig is hasznosan tltm az idmet, s megrom elre a posztot. Aztn lehet, nem lesz hozz kp, olyan borzalmas lesz... :))) Csak nem!
    Elkszts:
    A mazsolt megmostam, beztattam. Pr deci tejbe ngy tojssrgjt tettem, meg zls szerint cukrot (bocs, hogy soha nem mrek semmi...) s egy citrom reszelt hjt. sszekevertem, belekarikztam pr kiflit (na j, ment hozz zsemle is, mert csak 2 db kifli volt a boltban...). Az almt kimagoztam, vkony szeletekre aprtottam, majd fahjas cukorral sszekevertem. Rengeteg dit darltam.
    Egy jnait kikentem vajjal, beletettem a di egy rszvel sszekevert kiflit, megszrtam mazsolval. Rtettem az almt, szintn dival keverve, tetejre mazsola, megszrva dival. Most sl egy darabig...
    Mikor megpirult egy kicsit, a tojsok fehrjt kemny habb vertem, kt kanl baracklekvrt kevertem hozz, s a tetejre tettem. Mrskelt tzn stm, mg a fehrjehab megpirul. ! :)


    ANos, akkor az elkszts:
    Egy fej hagymt felkockzok, kevs olajon vegesre pirtom - kzben egy fl fej paprikt is tettem hozz, szintn aprra vgva. Mikor veges a hagyma, paprikt keverek hozz (termszetesen kalocsait), deset meg egy kis cspset is. Majd hozzadom a megmosottt, cskokra vgott gombt. Szom, borsozom (esetleg deliktot is teszek bele). Egy darabig gy elfdgl magban (a stl elg sok levet ereszt a gomba). Mikor megpuhult, tejflt kell hozz keverni, egy pillanatig sszeforralni, s ksz is.
    Mg a gomba f, a nokedlihez sszekeverek kt tojst, st, hideg vizet, s annyi (rtes)lisztet, amennyi ahhoz kell, hogy nokedlitsztt kapjunk. Klk, ezt szerintem te ne prbld meg, mert nem biztos, hogy tudod, milyen srsg a nokitszta. Meg valsznleg szaggatd sincs, stb. A gomba tsztval is nagyon finom. Szval, a ksz tsztt lobog vzbe szaggatjuk. Amint feljn a tetejre, mr lehet is szrvel kiszedni, lecspgtetni, tlba tenni, s kis olajat nteni hozz, hogy ne ragadjon ssze. Ha mind ksz, lehet tlalni...

    ltem kint a teraszon s tanultam. Egyszer csak ott termett elttem a szomszdtl cserpben kapott bazsalikom, s onnt mr nem volt meglls. Ki kellett prblnom, hogy tudok-e hzilag pestt kszteni.
    A pesto egy nagyon egyszer ntet, s amennyire tudom, nagyon sokflekppen felhasznlhat olaszos telekbe. Sokfle ltezik, van, amibe szrtott paradicsomot tesznek, s taln mindenfle zld fszernvnybl kszthet. De ha jl sejtem, azok azrt nem felttlenl nevezhetk pestnak, s igazbl illene utnanznem az autentikus pest receptnek. Id hjn csak belinkelem a Wikipedin tallt cikket rla.

    Adott volt teht a bazsalikom, de sajnos csak egy szl, mert szegny kis snyd nvnyknk sszesen kt szlbl ll, s nem akartam az egszet felhasznlni. Mivel gy gondoltam, ennyi semmikpp sem elg, ment hozz mg egy kis csokor petrezselyem is. Az igazi pestoban fenymag van, az viszont nagyon drga, s amit anno Franciaorszgban az EB-n sszeszedtem, az rg elfogyott (muffint dsztett, ha valaki mg emlkszik r ;)), gondoltam, a pirtott di is megteszi helyettestknt. Parmezn vagy Pecorino helyett pedig sima, egyszer Trappista sajt. Ezeket turmixgpbe tettem, olvaolajat ntttem r, sszeturmixoltam, sszekevertem az idkzben megftt tsztval, megsztam, s megettem.
    Finom lett gy is, magyarostott, szegnyes sszetevkbl, s meglepen hasonlt a ksztett


    2007.04.29. 12:08 Idzet
    1,5 kg eper fagyi
    1 veg (2 dl) eper ntet
    3 dl eper likr
    1 veg eper beftt
    tejsznhab, dszt ostya

    2007.04.29. 12:03 Idzet
    1,6 kg filzett csirkemell
    25 dkg trappista sajt
    1 csomag slt csirke fszerkeverk
    2 dl napraforg olaj
    1 csomag l vagy szrtott bazsalikom
    5 dkg liszt
    2 dl kefir
    1 dl citroml
    2 g fehrbors
    2 kg zld kret
    8 dkg s
    1 dl olva olaj
    Natr slt csirkemell filt ksztnk a 'Rozmaringos csirkemell'-nl ismert mdon.


    2007.04.29. 12:00 Idzet
    ,6 kg csirkemell fil
    1 csomag slt csirke fszerkeverk
    2,5 dl olva olaj
    1 kg mexiki zldsgkeverk
    60 dkg sprga
    80 dkg burgonya
    5 dl lecs
    4 dkg s
    2 dkg fszerpaprika
    2 dkg ers Pista
    5 dkg margarin
    A csirkemell filt 8 dkg-os szeletekre vgjuk, kiklopfoljuk s fszerkeverkkel beszrjuk. Serpenyben 1 dl olva olajat forrstunk s 15-18 perc alatt mindkt oldalt pirosra stjk, tlalsig a tzrl lehzva a forr zsiradkban hagyjuk.

    Mexiki ragu:
    nagymret serpenyben olva olajat melegtnk s belentjk a mexiki zldsgkeverket, felforrstjuk s zestjk sval, fszerpaprikval, ers
    Pistval, lecsval.

    Kret:
    Sprgt ss vzben megfzzk s leszrjk. Burgonyt szintn, majd felolvasztott margarinban megforgatjuk s tlaljuk.

    2007.02.20. 19:56 Idzet

    Borhabos fogas szalagok


    Hozzvalk 4 szemlyre:
    - fogas (vagy tonhal/ 80dkg
    - fehr szrazbor 2dl
    - tojs 2db
    - liszt 15dkg
    - vaj 10dkg

    - kelbimb 40dkg
    - bbi rpa 40dkg

    - rizs 20dkg

    - olaj, s, bors

    Elkszts:

    A halat elksztjk, felcskozzuk s szzuk. A tojs srgjt sszekeverjk a borral, sval, liszttel s a tojsfehrje habbal. A halakat belisztezzk s megforgatjuk a masszban, majd b zsiradkban megstjk. A kelbimbt s a bbi rpt vajon megproljuk kln-kln, zestjk, fszerezzk. Tlalskor prolt rizzsel s citrommal tlaljuk.


    2007.02.20. 19:56 Idzet

     


    2007.02.20. 19:55 Idzet

     


    2007.02.20. 19:54 Idzet

    PIROS KAGYLSALTA

     

    250g kagyl

    1 hagyma

    1dl vrsbor

    3-4 kanl ketchup

    1kanl porcukor

    2kanl olaj

    rlt bors,petrezselyem ,s

    Piritsuk meg az aprra vgott hagymt, majd helyezzk bele a kagylt.

    ENYHN SSSK T , MAJD NTSK FEL VRSBORRAL.

    ZESTSK BORSSAL,KETCHUPPAL.CUKORRAL.

    PROLJUK PUHRA. A VGN ADJUK HOZZ AZ APRRA VGOTT

    PETREZSELYMET.


    2007.02.02. 22:25 Idzet


    2007.02.02. 22:25 Idzet


    2007.02.02. 22:19 Idzet


    [14-1]

         
      Menm  

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gifhttps://i1.tagstat.com/skins/02k/0iBYyDe0re.gifhttps://i5.tagstat.com/skins/02Y/0yLSXr6-pM.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.pnghttps://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

     

    https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

     

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gifhttps://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png
     

    image
     


    https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif


    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

     

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

     

    https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png
     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

     

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

     

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

    https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png

     

     

     

     

     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Bonnes Fêtes à tous!!

     

     

     

     

     

     

     

     



    noel2Module

    https://i1.tagstat.com/skins/02k/0iBYyDe0re.gif

         

     


     


    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!