margo48
  Menü  
     
  Bejelentkezés  
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
  Számláló  
Indulás: 2005-10-10
     

https://i5.tagstat.com/skins/02Y/0yLSXr6-pM.gif

https://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

NOELNOEL

https://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

NOELNOEL

 

NOELhttps://i0.tagstat.com/skins/0b5/0uYoeKaCfV.gif

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

 

 

 

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/01h/0QIKd3Fo2R.gif

 

 

 

image

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

 

https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

https://i5.tagstat.com/skins/0bW/0YMT5Msanx.gif

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

 

 

https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png

 

 

 

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

https://i5.tagstat.com/skins/07U/0rxSiAy0Bh.gif

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0bW/0YMT5Msanx.gif

 

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i6.tagstat.com/skins/01h/0QIKd3Fo2R.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/0x1/0GXA0BdHA.gif

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i5.tagstat.com/skins/07Q/0CCyUHk-tK.gif

 

 

https://i7.tagstat.com/skins/08r/0GfHEa5m6N.gif

 

https://i7.tagstat.com/skins/03R/0oTkVqXSkV.gif

 

https://i1.tagstat.com/skins/010/0hbmNjHoMc.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i2.tagstat.com/skins/09B/0NZlU3wI3Q.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0cP/0GRLEjNFPl.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

:


 

 


 


.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Image du Blog annacatharina.centerblog.net

 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

Saint Sylvestre

 

Gyertya Gif Képek

 

 

 

 

 



 

 

Tubes cookies animée !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  receptjeim  
[14-1]

2007.11.15. 22:46 Idézet

Mazsolás sült pulykamell

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell
2 ek mazsola
3-4 alma
fahéj, szegfűszeg, só, kakukkfű, bors
egy kis olaj a sütéshez

1. A húst sóval, borssal, fahéjjal bedörzsöljük, felforrósított olajban minden oldalról megpirítjuk, ezután levesszük a tűzről, hozzátesszük a mazsolát, a megpucolt, felszeletelt almákat, a szegfűszeget, kakukkfűvet, és betesszük az előmelegített sütőbe. 

 2. Közepes lángon alufóliával lefedve puhára sütjük.


                                     Tipp: Salátával és krumplipürével tálaljuk

Egybefont mákos-diós kalács 

Hozzávalók a tésztához:

1/2 kg liszt
1/4 l tej
4 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 csipet só, citromhéj, vaníliás cukor
1 tojás 

A vegyes töltelékhez (beiglitöltelék):

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • 0/5 - 1 dl tej
  • 10 - 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár

       1. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.

       2. Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szépen összekeverünk, a tejet előtte felforralhatjuk, de ezt sem muszáj, simán bele lehet keverni.  Semmiképp ne legyen túl híg a massza, mert akkor szétrepeszti a tésztát sülés közben.

       3. A megkelt tésztát két egyenlő nagyságú darabra osztjuk, ahogy a beiglinél, kinyújtjuk kisebb téglalap alakúra először az egyiket, megkenjük az egyik féle töltelékkel, feltekerjük, aztán a másikat is ugyanúgy. Két beiglirudat kaptunk.

       4.  A két rudat egymásra fonjuk, úgy, hogy egymás mellé tesszük a rudakat, és az egyiket a másikra ráhajtjuk, ami alul van azt hajtjuk a felsőre, óvatosan, ki ne szakadjon a tészta.

     


       5. Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, kibéleljük sütőpapírral, a fonatot beletekerjük körbe-koszorúba a tortaformába, középre teszünk egy hőálló poharat, ha nincs kuglóf-formánk, a tészta felöli külső falát sütőpapírral előtte bevonjuk, nehogy ráragadjon a kalács. 

  •  

  •  

  • 6. Azután a tészta tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, (megszórhatjuk mákkal, cukorral, vagy apróra vágott mandulával), és kelesztjük a sütőformában egy ideig, akár egész éjszaka, ha kora reggel kalácsillattal szeretnénk kedveskedni ébredező családtagjainknak és szomszédainknak.
    Ha itt az ideje, tegyük a sütőbe, és lassú tűznél (gáz: 2-3, villany: 175 fok) süssük kb. 50 percig.



  • 2007.11.15. 22:43 Idézet

    Mazsolás sült pulykamell

    Hozzávalók:

    60 dkg pulykamell
    2 ek mazsola
    3-4 alma
    fahéj, szegfűszeg, só, kakukkfű, bors
    egy kis olaj a sütéshez

    1. A húst sóval, borssal, fahéjjal bedörzsöljük, felforrósított olajban minden oldalról megpirítjuk, ezután levesszük a tűzről, hozzátesszük a mazsolát, a megpucolt, felszeletelt almákat, a szegfűszeget, kakukkfűvet, és betesszük az előmelegített sütőbe. 

     2. Közepes lángon alufóliával lefedve puhára sütjük.


                                         Tipp: Salátával és krumplipürével tálaljuk

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Savanyú káposzta pulykamellel

    Hozzávalók:

    40 dkg pulykamellfilé
    1 hagyma
    40 dkg savanyúkáposzta
    só, pirospaprika, majoranna, babérlevél, kömény, kevés olaj, tejföl


    1. A húst megmossuk, felkockázzuk. 

    2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kávéskanál pirospaprikával, hozzátesszük a húst, kevergetve megpirítjuk, ekkor hozzátesszük a káposztát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    3. Fűszerezzük, puhára főzzük.

                                               Tipp: Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk

     

     

     

     

     

     

     

     

    Egybefont mákos-diós kalács 

    Hozzávalók a tésztához:

    1/2 kg liszt
    1/4 l tej
    4 dkg élesztő
    7 dkg cukor
    1 csipet só, citromhéj, vaníliás cukor
    1 tojás 

    A vegyes töltelékhez (beiglitöltelék):

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • 0/5 - 1 dl tej
  • 10 - 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár

       1. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.

       2. Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szépen összekeverünk, a tejet előtte felforralhatjuk, de ezt sem muszáj, simán bele lehet keverni.  Semmiképp ne legyen túl híg a massza, mert akkor szétrepeszti a tésztát sülés közben.

       3. A megkelt tésztát két egyenlő nagyságú darabra osztjuk, ahogy a beiglinél, kinyújtjuk kisebb téglalap alakúra először az egyiket, megkenjük az egyik féle töltelékkel, feltekerjük, aztán a másikat is ugyanúgy. Két beiglirudat kaptunk.

       4.  A két rudat egymásra fonjuk, úgy, hogy egymás mellé tesszük a rudakat, és az egyiket a másikra ráhajtjuk, ami alul van azt hajtjuk a felsőre, óvatosan, ki ne szakadjon a tészta.

     


       5. Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, kibéleljük sütőpapírral, a fonatot beletekerjük körbe-koszorúba a tortaformába, középre teszünk egy hőálló poharat, ha nincs kuglóf-formánk, a tészta felöli külső falát sütőpapírral előtte bevonjuk, nehogy ráragadjon a kalács. 

  •  

  •  

  • 6. Azután a tészta tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, (megszórhatjuk mákkal, cukorral, vagy apróra vágott mandulával), és kelesztjük a sütőformában egy ideig, akár egész éjszaka, ha kora reggel kalácsillattal szeretnénk kedveskedni ébredező családtagjainknak és szomszédainknak.
    Ha itt az ideje, tegyük a sütőbe, és lassú tűznél (gáz: 2-3, villany: 175 fok) süssük kb. 50 percig.



  • 2007.06.21. 15:47 Idézet

    Garantáltan hatékony diéta

     

     
    A 90 napos diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél), és még a magas vérnyomást is megszünteti. A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.


    A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

    A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

    1. nap: Fehérjenap
    EBÉD: Főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen).
    Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!)
    Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
    VACSORA: Ugyanaz ehető, ami ebédre, csak leves nélkül, kicsit kisebb mennyiségben.


    2. nap: Keményítőnap
    EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya…), főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).
    VACSORA: Bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta… vagyis ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.


    3. nap: Szénhidrátnap
    EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
    VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)


    4. nap: Gyümölcsnap
    EBÉD: Bármilyen gyümölcs
    , korlátlan mennyiségben.
    VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)

    Fehérnap receptek 

    Keményítőnap receptek

    Szénhidrátnap receptek

    GYAKORI KÉRDÉSEK

     Egyéb tudnivalók:
    - A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.
    - Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
    - Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
    - Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
    - Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!
    - A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.
    - A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.


      .


    2007.04.29. 12:27 Idézet

    Túrógombóc


    Ez nagyon egyszerű, elronthatatlan szerencsére, rossz passzban is garantált sikerélmény. Gyorsan kész is van - leszámítva a pihentetést, amíg a búzadara megszívja magát. Nem is nagyon tudok mit írni még, tekintve, hogy a hasam is tele van, és levegőt is alig kapok... :)

    Fél kiló túrót, három tojást, csipet sót, kb egy bögrényi búzadarát és sok mazsolát jól összekeverek és pihentetem, ameddig bírom az éhséget. Ez most kb két óra volt. Utána lobogó vízben meg kell főzni a vizes kézzel megformázott gombócokat, majd lecsepegtetés után vajban pirított morzsába forgatni. (Azért lecsepegtetés után, mert különben túl sok morzsa ragad rá, és én kevés morzsával szeretem...) Vaníliás cukorral kikevert tejföl kell hozzá, rengeteg sok (sokkal több, mint a képen, csak annyival nem lehetett volna lefényképezni, a tejfölkupac nem olyan érdekes. :) )

    No jó, írok még. Mert
    Nemisbéka is készített nemrég túrógombócot ám. Végül is ugyanúgy, mint én. A vitához, hogy keményre vert tojásfehérje hab kell bele, vagy csak simán az egész tojás, én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem felesleges még egy edényt összekoszolni a tojásfehérjével. Így is finom... :)
    Mondjuk lehet, hogy tojásfehérjehabbal sokkal könnyebb, lazább lenne a gombóc, de ha az ember kicsit kevesebb darát tesz bele (mint általában én, mert nem szoktam méricskélni semmit és legtöbbször kevés lesz), akkor is könnyű lesz a gombóc. Persze, így viszont sokkal nehezebb megformázni - nekem sem sikerültek gömb alakúra, de nem is az a lényeg. És volt már olyan is, hogy kanállal szaggattam belőle galuskákat, mint a daragaluskát a levesbe, és úgy is jó, és az ember nem lesz nyakig túrógombócos...
    Összességében azt hiszem, mindegy... :D

    Ez igazán nem igényel különösebb gasztronómiai tudást, annál inkább kollégiumi koszthoz szokott gyomrot. Persze azért nem rossz. Egy kiéhezett kollégistának pedig maga a menyország lehet. Főleg, ha a lányok készítik, és még a hozzávalókra sem kell költeni...
    Amúgy majorannás májas, szeletelt sajt, korpás kenyér - melegszendvicssütő.


    Csőben sült krumpli brokkolival és tojással



    Rakott krumplinak indult. Megfőztem a tojást, és épp a krumplinak álltam volna neki, mikor kiderült, hogy csak három - nem túl nagy krumpli van. Hááát, ebből nem lesz rakott krumpli, gonoldtam. De akkor mi, ha már nekiálltam? Kis gondolkodás után eszembe ötlött, hogy a kertben van egy tő senyvedő brokkoli, épp bontogatja a legfelső virága a szirmait - azaz rögvest ehetetlen lesz. Sajnos nálunk elég gyakran járnak így olyan zöldségek, amikből kevés terem: várjuk-várjuk, hogy megnő, mikor aztán ehető, senki nem meri leszedni, mert csak egy van. No, úgy gondoltam, inkább megesszük, semhogy kinyíljon vagy szétfagyjon. Tehát brokkoli. A hűtőben van maradék főzőtejszín, lesz rajta beshamel.


    Megőztem tehát a krumplit is, a brokkolit szódabikarbónás, sós vízben kicsit előpároltam (a szódabikarbóna azért kell, hogy szép harsány zöld maradjon - ezt valahol olvastam, de fogalmam sincs már, hogy hol. Mindenesetre tényleg zöld maradt. Bár hozzátenném, hogy még ropogós volt, mikor leszűrtem, és hideg vízzel le is öblítettem.). A krumplit és a tojást szeleteltem, egy jénai tetejében (merthogy ugye kevéske krumpli volt csak) szépen elrendeztem a krumplikarikákat, rá a tojáskarikákat, és a tetejére a brokkolit.
    Vajat olvasztottam, két kanál lisztet hozzákevertem, kicsit pirítottam, majd felöntöttem a maradék tejszínnel (kb fél-1 deci lehetett) és kétszer annyi tejjel kb. Mártás sűrűségűre főztem, közben fűszereztem: került bele só, fehérbors, vegeta, szerecsendió, kevés curry, mert épp a kezem ügyébe került, ahogy egy üveg pesztó is, amiből két kiskanálnyit szintén belekevertem. Ezt a beshamel-szerű mártást ráöntöttem a krumpli-tojás-brokkoli-rakásra, és a tetejére maradék sajtot reszeltem, és vajdarabkákat is forgácsoltam. Így került be a sütőbe, míg kicsit meg nem pirult a teteje.


    Tejszínes-laskás tészta

    .Egész délelőtt a művházat díszítettük tegnap a karácsonyi koncetekre, utána pedig még anyát is megvártam, míg végez a munkahelyén. Reggelire csak egy banánt turmixoltam össze joghurttal, ennyi volt az aznapi étkem. Olyan három óra magasságában tehát már igen éhes voltam - és anya is. Bonyolult ételt főzni semmi kedvem nem volt - nem is tehettem volna meg, mert kannibalizmus történt volna a családban, ha negyed órán belül nincs kaja az asztalon. Lett.
    Farfalle tésztával szerettem volna készíteni, de itt nincs a boltban. Mindegy...

    A gombát kockákra vágtam, és kevés olajon megpároltam. Közben adtam hozzá két-három gerezt áttört fokhagymát, megsóztam. Mikor már megpárolódott, öntöttem hozzá tejszínt, ősszeforraltam, kevés fehérborssal és szerecsendióval ízesítettem. A megfőtt tésztával összekevertem. Ennyi...

    Túróscsusza

    Ismét fantasztikus szakács-teljesítmény: hihetetlen bonyolult ételt főztem... :)
    A túrós csuszát mindenki ismeri, és el is tudja készíteni szerintem - a maximális vita e körül az étel körül, hogy édesen, vagy sósan. Szerintem sósan, pirított szalonnával... De természetesen ízlések és pofonok.
    A tésztát megfőztem, a szalonnát kockáztam és pirítottam, egy tálban összekevertem a tésztát, a csomag túrót, sok fejfölt, és a szalonnát (a tetejére is hagyva), majd negyed órára betettem a sütőbe pirulni.
    Ilyen egyszerű, és finom is.


    Késői laska (Pleurotus ostreatus)


    Az így elsőnek csak egy egyszerű rántotta: hagyma megpárolva, gomba rádobva, megsózva, megpárolva, tojással összekutyulva, tetején bors, paprika, hozzá friss kenyér. Mindenképpen meg kellett ugyanis kóstolni ma, frissen. Nem tudom, mennyire egészséges torna után, este hétkor, mindenesetre nagyon finom :).

    Prósza

    Nagyon szeretjük, főleg igy télen. Gyors is, és nagyon jól esik a forró prósza a hidegben. Laktató ráadásul. Most anyával egy egész tepsinyit megettünk ketten, nagyon tele vagyok... :) Lefényképezni is alig volt időm, felvágni meg egyáltalán nem, mert tépkedtük. Sőt, azt sem sikerült kivárni, mig rendesen megsül és megpirul. De hát ez nálunk már csak igy van... :)

    Elkészitése: nagyon egyszerű...
    Pár szem krumplit meghámozok, lereszelek egy tálba, tejet öntök hozzá, sót (elég sok só kell hozzá...), és annyi lisztet, amenyit felvesz. Kevés őrölt borsot is tettem hozzá. No és persze zsiradékot - ha épp van, mint most, akkor kacsazsirt, de olajjal is lehet. Kikenem a tepsit kacsazsirral, beleöntöm a masszát, vékonyan elteritem, és jó forró sütőben megsütöm. Félidőben meg lehet forditani, hogy mindkét fele megpiruljon.
    Kész!




    Nos, ennek ilyennek kellene lennie. A múltkori nem sült meg eléggé, mert sosincs türelmünk kivárni. Mi egy ilyen család vagyunk - a gesztenyét is mindig sületlenül megesszük, és a kertben a gyümölcsök sem érik meg soha, hogy egészen megérjenek. De tegnap este jó időben betettem a sütőbe a prószát, és mire Anya hazaért, már ilyen szép piros volt. Azért aki jól megfigyeli, láthatja, hogy meg van csípkedve... ööö... hát igen, mindig ellenőrizni kell sülés közben, nem történt-e vele valami baj... Egyébként egy tepsi mindig elfogy, akárhányan esszük is - tegnap pl. Anyával ketten megettük az egészet, de ha egyedül lettem volna, akkor sem maradt volna, tuti. No mondjuk nem tudom, hogy keltem volna fel az asztaltól, de az már más kérdés... :)

    Egyébként a múltkorihoz képest annyiban más ez a prósza, hogy nem tej, hanem tejföl van benne. Lehetne egyébként aludtejjel is, vagybármi ilyesmivel.

    Tepsziskrumpli

    Ismét egy nagyon egyszerű, nagyon hétköznapi, nagyonszeretem kaja. :) Ilyenkor, amikor az esték már hidegek, kölönösen jól esik. Apukám is nagyon szerette, és gyerekkoromban sokszor volt tepsziskrumpli őszi estéken vacsorára. (Persze, azt is hozzá kell tenni, hogy akkor valószínüleg azért, mert nagyon olcsó, minden a kertből-nagyszülőktől volt - és akkor nem nagyon tellett többre.)
    Pár szem krumplit megpucoltam, vékonyra szeleteltem. Egy nagy hagymát megpucoltam, félbevágtam, szeleteltem. A tepsi alját megkentem egy kevés olajjal (aztán persze Anya azt modnta, jobb lett volna kacsazsír, legközelebb azzal lesz, úgy biztosan finomabb). A krumplit és a hagymát a tepsibe terítettem, és szalonnát tettem a tetejére. Ment a forró sütőbe.
    Mikor megsült, és egy kicsit megpirult, tojást ütöttem rá, és addig sütöttem még, míg a fehérje megsült, de a sárgája még folyós maradt. Én így szeretem nagyon, de persze ez ízlés kérdése.
    Kész!
    Ja, igen! A sót más ne felejtse ki belőle!!! :)

    .Ez egy rém egyszerű kaja, és én szeretem. Ezzel nem sokan vannak így, azt hiszem, de nem baj. Egyébként ugyanúgy készül, mint a káposztás tészta: tésztát kell főzni sós-olajos vízben, a karalábét lereszelni, sóval, frissen őrölt borssal megpárolni, tésztát és karalábét összekeverni, kész. A lényeg a sok bors, és ha frissen őrölt, még jobb.

    Ennél többet erről nem is lehet elmondani... :)


    Erre a tésztára most különlegesen büszke vagyok, mert az öcsém azt mondta: FINOM! Így, kimondta. Pedig ilyet még soha nem tett, max kétszer vett abból, amit főztem, de még soha nem dícsérte meg...
    Egyébként elég gyakran készítek ilyet, vagy hasonlót, kis változtatásokkal. Ez az a fajta kaja, amire az öcsém azt mondja, ÉTEL, és hajlandó megenni.
    Pont jó hozzá az eltett
    paradicsomlé. Most eredetileg lazagne-t szerettem volna csinálni, de közben rájöttem, hogy nincs itthon hozzá való tészta. De oly nagyon nem estem kétségbe, mert végül is majdnem mindegy, milyen tészta is van a szósz között. Persze, csak majdnem, de ha ló nincs...

    Elkészítés:

    Vizet teszek fel forrni a tésztának.
    Hagymát vágok apróra, olajon üvegesre párolom; most tettem hozzá egy kis zöld és piros paprikát is, majd egy kis csípős örölt pirospaprikát (már ősz van, jól esik a csípős, felmelegít). Ráteszem a darálthúst és megpirítom, majd megy rá a gomba is. Megsózom, borsozom, vegetázom. Mikor a gomba összeesett kicsit, hozzáöntöm a paradicsomlevet. Ez így elforrdogál, közben teszek hozzá friss borsikafüvet. Mikor besűrűsödik kicsit, akkor kész.
    Közben a lobogó vízbe kis olajat öntök, meg sót, és megfőzöm benne a tésztát.
    Szintén közben besamelt készítek: egy kis olajon lisztet pirítok, felöntöm tejjel, amitől besűsűsödik. Közben egy hirtelen ötlettől vezérelve fogtam három gerezd fokhagymát és belenyomtam azt is, meg egy kis vegetát. Végül ettől és a csípőspaprikától lett ez ma nagyon finom... (legalábbis nekem nagyon ízlett)
    Mikor minden kész, egy jénaiba teszek egy kis tésztát, rá egy adag paradicsomszószt, arra besamelt, megint tésztét, és így tovább. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és megy a sütőbe pirulni.

    A fénykép ebben a stádiumában készült, mert tartottam attól, hogy később nem lesz idő ilyesmire, és így is lett. Sőt, megpirulni sem volt ideje, mert az öcsémék (egy haverjával) már meg is terítettek, és az asztalnál ülve várták. :) Aki ismeri az öcsémet, az tudja, hogy ez elég szokatlan viselkedés a részéről... :)))

    Máglyarakás


    Azóta szeretnék máglyarakást készíteni, mióta leszedtem az almát. Csak valahogy sosem jött össze: vagy nem volt idő, nem voltam itthon, vagy anya főzött. Igazából ez sem a legjobb időzítés, mert most meg magamnak csinálom, mire anya hazajön, én már itthon sem leszek, az öcsém meg csak holnap... Végül is eláll, bár igazán frissem finom. Ha egyáltalán finom lesz... Most még épp a sütőben sül... Csak gondoltam, addig is hasznosan töltöm az időmet, és megírom előre a posztot. Aztán lehet, nem lesz hozzá kép, olyan borzalmas lesz... :))) Csak nem!
    Elkészítés:
    A mazsolát megmostam, beáztattam. Pár deci tejbe négy tojássárgáját tettem, meg ízlés szerint cukrot (bocs, hogy soha nem mérek semmi...) és egy citrom reszelt héját. Összekevertem, belekarikáztam pár kiflit (na jó, ment hozzá zsemle is, mert csak 2 db kifli volt a boltban...). Az almát kimagoztam, vékony szeletekre aprítottam, majd fahéjas cukorral összekevertem. Rengeteg diót daráltam.
    Egy jénait kikentem vajjal, beletettem a dió egy részével összekevert kiflit, megszórtam mazsolával. Rátettem az almát, szintén dióval keverve, tetejére mazsola, megszórva dióval. Most sül egy darabig...
    Mikor megpirult egy kicsit, a tojások fehérjét kemény habbá vertem, két kanál baracklekvárt kevertem hozzá, és a tetejére tettem. Mérsékelt tűzön sütöm, míg a fehérjehab megpirul. ! :)


    ANos, akkor az elkészítés:
    Egy fej hagymát felkockázok, kevés olajon üvegesre pirítom - közben egy fél fej paprikát is tettem hozzá, szintén apróra vágva. Mikor üveges a hagyma, paprikát keverek hozzá (természetesen kalocsait), édeset meg egy kis csípőset is. Majd hozzáadom a megmosottt, csíkokra vágott gombát. Sózom, borsozom (esetleg delikátot is teszek bele). Egy darabig így elfődögél magában (a sótól elég sok levet ereszt a gomba). Mikor megpuhult, tejfölt kell hozzá keverni, egy pillanatig összeforralni, és kész is.
    Míg a gomba fő, a nokedlihez összekeverek két tojást, sót, hideg vizet, és annyi (rétes)lisztet, amennyi ahhoz kell, hogy nokedlitésztát kapjunk. Kölök, ezt szerintem te ne próbáld meg, mert nem biztos, hogy tudod, milyen sűrűségű a nokitészta. Meg valószínűleg szaggatód sincs, stb. A gomba tésztával is nagyon finom. Szóval, a kész tésztát lobogó vízbe szaggatjuk. Amint feljön a tetejére, már lehet is szűrővel kiszedni, lecsöpögtetni, tálba tenni, és kis olajat önteni hozzá, hogy ne ragadjon össze. Ha mind kész, lehet tálalni...

    Ültem kint a teraszon és tanultam. Egyszer csak ott termett előttem a szomszédtól cserépben kapott bazsalikom, és onnét már nem volt megállás. Ki kellett próbálnom, hogy tudok-e házilag pestót készíteni.
    A pesto egy nagyon egyszerű öntet, és amennyire tudom, nagyon sokféleképpen felhasználható olaszos ételekbe. Sokféle létezik, van, amibe szárított paradicsomot tesznek, és talán mindenféle zöld fűszernövényből készíthető. De ha jól sejtem, azok azért nem feltétlenül nevezhetők pestónak, és igazából illene utánanéznem az autentikus pestó receptnek. Idő híján csak belinkelem a Wikipedián talált cikket róla.

    Adott volt tehát a bazsalikom, de sajnos csak egy szál, mert szegény kis sínyődő növénykénk összesen két szálból áll, és nem akartam az egészet felhasználni. Mivel úgy gondoltam, ennyi semmiképp sem elég, ment hozzá még egy kis csokor petrezselyem is. Az igazi pestoban fenyőmag van, az viszont nagyon drága, és amit anno Franciaországban az EB-n összeszedtem, az rég elfogyott (muffint díszített, ha valaki még emlékszik rá ;)), gondoltam, a pirított dió is megteszi helyettesítőként. Parmezán vagy Pecorino helyett pedig sima, egyszerű Trappista sajt. Ezeket turmixgépbe tettem, olívaolajat öntöttem rá, összeturmixoltam, összekevertem az időközben megfőtt tésztával, megsóztam, és megettem.
    Finom lett így is, magyarosított, szegényes összetevőkből, és meglepően hasonlít a készített


    2007.04.29. 12:08 Idézet
    1,5 kg eper fagyi
    1 üveg (2 dl) eper öntet
    3 dl eper likőr
    1 üveg eper befőtt
    tejszínhab, díszítő ostya

    2007.04.29. 12:03 Idézet
    1,6 kg filézett csirkemell
    25 dkg trappista sajt
    1 csomag sült csirke fűszerkeverék
    2 dl napraforgó olaj
    1 csomag élő vagy szárított bazsalikom
    5 dkg liszt
    2 dl kefir
    1 dl citromlé
    2 g fehérbors
    2 kg zöld köret
    8 dkg só
    1 dl olíva olaj
    Natúr sült csirkemell filét készítünk a 'Rozmaringos csirkemell'-nél ismert módon.


    2007.04.29. 12:00 Idézet
    ,6 kg csirkemell filé
    1 csomag sült csirke fűszerkeverék
    2,5 dl olíva olaj
    1 kg mexikói zöldségkeverék
    60 dkg spárga
    80 dkg burgonya
    5 dl lecsó
    4 dkg só
    2 dkg fűszerpaprika
    2 dkg erős Pista
    5 dkg margarin
    A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és fűszerkeverékkel beszórjuk. Serpenyőben 1 dl olíva olajat forrósítunk és 15-18 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig a tűzről lehúzva a forró zsiradékban hagyjuk.

    Mexikói ragu:
    nagyméretű serpenyőben olíva olajat melegítünk és beleöntjük a mexikói zöldségkeveréket, felforrósítjuk és ízesítjük sóval, fűszerpaprikával, erős
    Pistával, lecsóval.

    Köret:
    Spárgát sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Burgonyát szintén, majd felolvasztott margarinban megforgatjuk és tálaljuk.

    2007.02.20. 19:56 Idézet

    Borhabos fogas szalagok


    Hozzávalók 4 személyre:
    - fogas (vagy tonhal/ 80dkg
    - fehér szárazbor 2dl
    - tojás 2db
    - liszt 15dkg
    - vaj 10dkg

    - kelbimbó 40dkg
    - bébi répa 40dkg

    - rizs 20dkg

    - olaj, só, bors

    Elkészítés:

    A halat előkészítjük, felcsíkozzuk és sózzuk. A tojás sárgáját összekeverjük a borral, sóval, liszttel és a tojásfehérje habbal. A halakat belisztezzük és megforgatjuk a masszában, majd bő zsiradékban megsütjük. A kelbimbót és a bébi répát vajon megpároljuk külön-külön, ízesítjük, fűszerezzük. Tálaláskor párolt rizzsel és citrommal tálaljuk.


    2007.02.20. 19:56 Idézet

     


    2007.02.20. 19:55 Idézet

     


    2007.02.20. 19:54 Idézet

    PIROS KAGYLÓSALÁTA

     

    250g kagyló

    1 hagyma

    1dl vörösbor

    3-4 kanál ketchup

    1kanál porcukor

    2kanál olaj

    örölt bors,petrezselyem ,só

    Piritsuk meg az apróra vágott hagymát, majd helyezzük bele a kagylót.

    ENYHÉN SÜSSÜK ÁT , MAJD ÖNTSÜK FEL VÖRÖSBORRAL.

    ÍZESÍTSÜK BORSSAL,KETCHUPPAL.CUKORRAL.

    PÁROLJUK PUHÁRA. A VÉGÉN ADJUK HOZZÁ AZ APRÓRA VÁGOTT

    PETREZSELYMET.


    2007.02.02. 22:25 Idézet


    2007.02.02. 22:25 Idézet


    2007.02.02. 22:19 Idézet


    [14-1]

         
      Menüm  

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gifhttps://i1.tagstat.com/skins/02k/0iBYyDe0re.gifhttps://i5.tagstat.com/skins/02Y/0yLSXr6-pM.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.pnghttps://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

     

    https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

     

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

    https://i1.tagstat.com/skins/096/017_JTc64Q.gif

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gifhttps://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png
     

    image
     


    https://i6.tagstat.com/skins/04v/0cnx9fFcGo.gif


    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

     

     

    https://i2.tagstat.com/skins/0bA/0otrQDGwPU.gif

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

     

    https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png
     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

     

    https://i4.tagstat.com/skins/07f/09IW37xhSC.gif

     

     

    https://i5.tagstat.com/skins/0eI/0LXwdBlvLj.gif

     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

    https://i0.tagstat.com/skins/08d/06j6CTw6Ua.png

     

     

     

     

     

    https://i0.tagstat.com/skins/02U/0stCEyxCgz.png

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Bonnes Fêtes à tous!!

     

     

     

     

     

     

     

     



    noel2Module

    https://i1.tagstat.com/skins/02k/0iBYyDe0re.gif

         

     


     


    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.